top of page

Forandringens år 2016

unnamed-26

Nytt år – ny muligheter!


2016 har vært et stort år på så mange plan. Privat har det virkelig vært store omveltninger, og det i positiv forstand, i samfunnet og i verden generelt har det vært mye trist.

Men når jeg skal oppsummere 2016 for oss som familie tenker jeg selvsagt mest på lillesøsteren i vår nå utvidete familie. Lille blide Embla, som vi kaller henne, har virkelig vært en berikelse og et fint fokus å ha i slutten av 2016. Det er merkelig det der, behovet for å reflektere over året som har gått sånn på tampen av et år. Jeg blir på en måte mer klar for det nye året etter jeg har fått reflektert litt over det det gamle..!

unnamed-23

Livsnyteren Embla


2016 startet som et veldig spennende år! Et intenst, men en spennende inngang til det nye året. Jeg fant ut på slutten av 2015 at jeg var gravid med lille Embla, og startet året med skikkelig dårlig form, og ekstremt svangerskapskvalme. Men som vi gledet oss!

I 2015 var vi så heldige å få kjøpt vår drømmetomt, så svangerskapskvalmen og dårlig form hadde jeg rett og slett ikke tid til, her måtte det planlegges, valg måtte tas, og møter måtte holdes. Jeg husker jeg pleide å tenke for meg selv, “blir ikke alt som planlagt for det være greit, det er litt mye nå..”. Men målet var å få oss inn i huset på sensommeren i tide før Embla kom til verden, og det klarte vi. Sånn akkurat..!

Når jeg tenker tilbake på slutten av 2015 og hele 2016 er intens det ordet som dukker opp mest. Det ble en slags unntakstilstand, der fokuset ble å få alt i havn. Både graviditeten, Esben sitt firma, mitt ganske så nye firma, tomta/byggingen, salg av huset vi bodde i, og etter hvert flytting inn i nytt hus. Det hjalp selvsagt da ikke at på sommeren 2016 ble jeg sengeliggende etter at fødselen til lille Embla startet så altfor tidlig. Dette var selvsagt ekstra påkjenning for mannen også, og ikke minst Stella. Plutselig kunne ikke mammaen bli med på så mye som før, frustrende for meg og ikke minst for familien. Men nok om det, vi kom oss gjennom det. Og når fødselen startet, ble det styrtfødsel, så Embla var veldig klar for å komme til vår familie, og vi var SÅ klare for henne. Det er merkelig det der, hvor spent du er når du går gravid på det nye lille menneske, og når de kommer til verden så kunne det ikke vært noen andre enn lille blide Embla som passet inn i vår familie. Den tilhørigheten, det båndet er så sterkt. Embla hun var blid fra dagen hun kom til verden. Rolig, sovende og blid. Dette ble da ekstra passende når jeg igjen skulle bli dårlig…!

Stella begynte på skolen denne høsten, 11 dager etter at lillesøster kom til verden. Ikke bare hadde hun sluttet i barnehagen, flyttet til nytt hus, blitt storesøster, men nå skulle hun altså begynne på skolen. Heldigvis hadde hun både fetter, kusine, tremenning og en annen venninne fra der vi flyttet fra med seg på den nye skolen. Det var godt, men jeg tror uansett at Stella hadde fikset det bra. Fra første dag i barnehagen har vi fått høre at Stella er veldig tilpasningsdyktig, og et trygt barn, og det har virkelig kommet bra med nå med alle forandringene. Ingen sjalusi til lillesøster, og rett og slett bare glede over å ha et søsken og dele hverdagen med.

20160818-stellas_forste_skoledag-_20x30cm

En ekstremt stolt, men dog litt sliten mamma med mine to jenter.


Dagen etter første skoledag med Stella havnet jeg igjen på sykehuset. Jeg fikk infeksjon i noen rester etter fødselen, og måtte hasteopereres. Men der ble jeg liggende da jeg mistet nesten 2 liter blod under operasjonen. Dette ble krise på jobben til mannen, at han da måtte være på sykehuset med vår 2 uker gammel baby, og vi kjente ekstra på stresset med å drive for oss selv. Jeg synes det er ekstremt vanskelig å anerkjenne at ting kan være vanskelig for omverden, og ikke minst med alt det triste som skjer i verden rundt oss. Vi vet jo hvor ekstremt heldig vi er! Det er vi. Bare det at vi bor i Norge, har bygd på drømmetomta, ser sjøen fra alle vinduer i hjemmet vårt, har to skikkelig gode jenter, familie og venner, ja vi kan jo ikke klage. Likefullt er det ekstra godt å da få komplimenter for hva vi har fått til. Vi har ikke akkurat hvilt på laurbærbladene, og alt har virkelig ikke havnet i fanget vårt.

unnamed-13

Vårt drømmehjem


I et selskap i julen, spurte en venn av mannen om hvordan vi fikk kjøpt tomta, og jeg hadde glemt av at jeg lette i mange år, og alle brevene/tekstene og telefonene jeg tok til alle potensielle tomteselgere. Når det så ble snakk om fødsel hadde jeg helt glemt av det som hadde skjedd både i forkant og i etterkant, det jeg husket var hvor god og blid Embla var med engang hun kom til verden. Jeg tror det er nettopp derfor vi mennesker kommer oss gjennom ting, at vi har evnen til å fokusere på det positive,  og på den måten glemme det negative. Må jo også si at vi også daglig blir påminnet på hvor godt vi har det med det nyhetsbildet vi har hatt i året som har gått. Jeg synes det er skremmende å se hvordan regjeringen i Norge behandler flykningskrisen, jeg synes det er tragisk at en mann som Donald Trumph kan vinne valget i USA, og jeg synes det er skremmende å se den globale oppvarmingen. Jeg velger likevel å tenke positivt om det nye året som kommer, og jeg tenker at det er et valg vi kan ta. Noen kloke ord som journalist Susanne Kaluza delte på facebook for kort tid siden holder jeg vart i mitt minne inn i det nye året. Artikkelen hun delte kan dere lese her. Artikkelen tar for seg positive hendelser fra 2016.  Jeg tenker at hvis vi også fokuserer mer på det positive som skjer kan det kanskje gjøre at flere positive ting skjer i nyhetsbilde fremover. Det er lov å håpe.

Og mitt tips til alle som trenger å holde fokus i hverdagen, og å komme seg et steg nærmere drømmen er like enkelt som det er vanskelig, ikke gi opp! Vil du noe sterkt nok kommer du deg dit, med tid og stunder. Visualiser det, da blir det med engang mer konkret, og lettere å jobbe mot. Og tro meg, vær forberedt på å bli skuffet mange ganger før du plutselig får napp, og er et steg nærmere din drøm.

unnamed-24

Mitt drømmebad!


En annen stor hjelp, det er det i hvert fall for meg, er bruk av god og gammeldags analog almanakk. Bruk almanakken til å stadfeste drømmene dine. Skriv lister på drømmer og mål, og lister på hva som skal til for å komme dit du vil.

Nå har det jo kommet så mye fint på markedet, så jeg har egentlig flere anbefalinger. En venninne av meg som jeg også gikk på Folkehøyskole med står bak @listelykke. Jeg har snappet (Aimforhappiness) om boken Listelykke tidligere der forfatteren Gunn Beate Rulnes forklarer hvordan du kan ta lister til et helt nytt nivå. Hun som meg finner roen med lister, og det å få ting ned på papir. Sjekk henne gjerne ut, listelykke.no.

Jeg har også blitt veldig glad i “the passion planner” som jeg fikk av min søster Astrid. Den er akkurat passe stram, men gir likefullt mulighet til kreative krumspring, og hjelper deg også å fokusere på hva som er viktig for deg i ditt liv. Den har blant annet lister for målsetting for hver kalendermåned. Den finner du her.

Til jul fikk jeg kanskje verdens fineste filofax av mannen, “The happiness planner“. Jeg vet det “bare” er en almanakk/bok, men den er rett og slett vakker. Jeg elsker designet, utførelsen, innholdet, sitatene og alle de kloke ordene som allerede er i boken. Denne gir meg en ro til å begi meg utpå det nye året med nok en gang masse spennende som skjer. Likefullt tror jeg året 2017 blir året for nytelse. Vi skal i hvert fall nyte sommeren vi gikk “glipp” av i året som var, og vi skal nyte huset, nye venner, gamle venner, familie, jobb, kreative prosjekter og mye annet gøy!

unnamed-25

2017 – bring it!

// Jannicke

1 visninger0 kommentarer

תגובות


bottom of page