top of page

Livet som interiørdesigner & Innholdsprodusent

Oppdatert: 29. sep. 2023

Nå som det nye året 2023 er godt i gang tenkte jeg at jeg skulle vise dere litt fra mine interiørprosjekter, litt fra hva jeg har gjort i året som har vært, ja rett og slett "behind the scenes" fra livet som interiørdesigner og innholdsskaper. For en ting som er sikkert er at dagene varier veldig, noe jeg liker veldig godt!

Det jeg tror jeg liker aller mest med å jobbe slik jeg gjør er at jeg reiser ut på befaringer på prosjekter, har møter med kunder, både med firmaer på innholdsproduksjon og presentasjoner i ulike etapper for kunder på interiørdesign/interiørkonsulent. Dere må også gjerne følge meg på min Instagram @aimforhappiness - der viser jeg litt mer fra prosjekter og det jeg holder på med i firmaet mitt.


Noen prosjekter følger jeg fra a-å som på prosjektet jeg viser under her. Der har jeg vært med på alle valg fra før huset var bygget, designet tre bad, veiledning av valg til kjøkken, farger til alle rom, møbelplan og mye mer. Dette har vært utrolig gøy! Bildene under viser 3D bilder av de tre badene:

På bildet under viser jeg et lite utsnitt fra hjemmet.Bilde 1. Selfie i det vakre speilet til New Works. 2. Louis Poulsen sin "Yuh" vegglampe ser dere i speilet og den vakre utsikten til kunden. 3. Ulfven fliser. På dette badet designet jeg en hylle over vasken, over denne hyllen var det de vakreste flisene fra Ulfven.


Det jeg alltid leverer til kundene mine er moodboard. Jeg har gjerne da delt opp etter hvert rom, farger, det elektriske, innkjøp osv. Jeg gjør alltid mitt ytterste for at det skal være så strukturert som mulig, så kunden får forhåpentligvis en god oversikt over noe som kan være en overveldende prosess. Dette blir da et slags magasin som kan trykkes, så om kundene ikke ønsker alle endringene med en gang, så har de designhåndboken med seg.


En annet produkt jeg leverer til kundene mine er hjelp med innkjøp. Jeg er så heldig med at jeg er en av Sky Home designer der jeg kan være behjelpelig med å handle inn alt du trenger til et helt hjem. Står du for eksempel i en prosess med et nybygg, så kan jeg levere alt fra gulv, fliser, møbler til småvarer som for eksempel vaser. Det som er noen av fordelene med dette er at jeg ikke bare kan levere alt som jeg visualiserer til kundene, men de får også da en leverandør å forholde seg til hvis det f.eks skal være en reklamasjon. Alt blir levert etter avtale med kunden eller meg fra et fraktselskap. De har alle merkevarer i ulik prissegmentet, og de har selvsagt mange av mine favoritter som f. eks &Tradition, Vitra, Hay, Montana, New Works, Gubi og masse masse mer.


Under viser jeg eksempel på moodboard. Dette er kun et av flere moodboard på et jenterom på et husprosjekt som renoveres.

Hovedgrunnen til at jeg elsker å levere moodboard til kundene mine er nok at det både er fint for å få en visuell forståelse, og også en fin oversikt. Det er lett å se om man får den røde tråden du ønsker for ditt prosjekt! Og jeg har vel til gode å oppleve at en kunde har valgt bort moodboard, de fleste ønsker dette!


De som følger med i sosiale medier vet at jeg også leverer innhold til ulike firmaer/samarbeidspartnere. Og her igjen kan det være fordel med moodboard, da de kan se om de har rett innhold for målgruppe og varmerke/ne. Under viser jeg et moodboard for en nettbutikk.


De aller fleste prosjekter jeg gjør som interiørdesigner innebærer fargesetting. Jeg kan telle på en hånd de prosjektene jeg har gjort der det ikke har vært fargesetting. Og det er også selvsagt helt fint, men det jeg ville si med fargesetting er at det er fulgt mulig å booke kun den tjenesten, eller andre enkeltstående tjenester. På prosjektet jeg viser bilder av under her har jeg kun hjulpet til med farger helt hjem. På bildene ser dere fra befaringsdagen min på dette prosjektet der ikke alle vegger er satt opp, og mye gjenstår. Men det er nok til at jeg får sett stemningen jeg ønsker å skape, og hørt kundens ønsker. Dette prosjektet var ekstra gøy da de var et litt eldre par som elsket farger. Stuen ble malt i den deiligste gulfargen, fargen heter Gleam og er fra Jotun. Sjekk den ut! For å fargesette trenger jeg kun et møte (kan også løses digitalt), plantegning og aller helst få en romfølse som på befaring som bildene under her viser:

Jeg liker å få frem de som bor der med fargene. Det kan være alt fra en favorittfarge, en gjenstand som betyr mye for kunden, kunst eller og for eksempel møbler de ønsker å ta med videre i livet.


Under viser jeg et av moodboardene jeg leverte til denne kunden, og her ser dere litt hvordan jeg

tenker når jeg fargesetter et hjem:

Fargesetting

På alle prosjekter jeg jobber med tenker jeg alltid så helhetlig som mulig. Jeg ønsker selvsagt at det skal være et godt hjem for de som skal bo der, stemning som de trives i, belysning som er i trå med både det estetiske og funksjonelle, farger som de kan ha lenge og møbler de blir glad i og ikke byttes ut med det første.


Jeg ønsker at det skal tas gode valg som gir kunden glede av disse valgene i lang tid. Et godt og langt liv i de hjemmene jeg skaper er min målsetting.


Kundene mine skal helst ikke tenke at: "hvorfor kom vi ikke på det, vi får ha det sånn nå og endre ved neste anledning..". Plassutnyttelse, funksjon og lys er viktige elementer i mine prosjekter.

På filmen under viser jeg en trapp på en av mine prosjekter, her ser dere viktigheten av å huske og tenkte på alt, også belysning i en trapp:


Gjennom Sky Home sitt tegneprogram kan jeg også levere 3D visualiseringer av ditt nye hjem. Den helt ultimate fremstillingen av hvordan ditt hjem kan bli før endringene, eller før det bygd/renovert. Dette er ikke bare en fantastisk fremstilling, men også en fin mulighet til igjen få den helheten kunden ønsker.


3D skisser

Belsyningsplan i 2D og 3D

Jeg har alltid mange møter med kundene mine på større prosjekter, og også med håndverkene for at alt skal går riktig for seg. En slik prosjektledelse er det mange kunder som setter ekstra pris på, da de har nok med egen jobb, sine hobbyer og familieliv. Da kan jeg være den trygge hånden som geleider de gjennom alle valg og muligheter for at vi skal finne den beste løsningen for et godt hjem.


På bildet under ser dere bilde av en dyktig flislegger som jeg hadde stadig møter med når han var flislegger på et av prosjektene mine. Det er mye valg som skal tas som ikke har med selve flisen å gjøre, alt fra farge på fug, lister og f.eks impregnering - da hjelper jeg til med at alt går riktig for seg til en hver tid. Så jeg er trygg på at ingenting blir glemt, og jeg holder i alle trådene så kunden vet at alt blir i henhold til den visuelle planen jeg har laget i forkant. På bildet ser dere Arben fra Viken Montasje.

Men selv med 3D visualisering, belysningsplan, fargesetting - så er det noe eget med fysisk å sitte i f.eks sofaen jeg har tegnet inn, eller prøvesitte spisestuestolene eller kjenne på teppet til sofakroken. Dette løser jeg med å lage en showroom plan til kundene mine. Da avtaler jeg med kontaktpersonene til de ulike leverandørene, lager besøksliste, hva de skal sjekke ut og booker møtene. Da får kundene også med seg showroomplanen printet ut så de kan ha den med seg når de skal besøke de ulike show-rommene. Jeg blir selvsagt også gjerne med de som ønsker det på runde, men ofte ønsker de i denne prosessen å se på varene jeg har foreslått for seg selv. Da er det ekstra fint med denne planen.


Jeg viser et eksempel under her:


Jeg håper dere satte pris på å se litt fra prosjektene mine. Jeg kunne virkelig delt mye mer, men da tror jeg aldri jeg blir ferdig med denne bloggposten. Fra nå av skal jeg ha som mål å dele fra prosjektene mine månedlig, så følg med i april igjen. Da skal jeg dele litt mer før - og etter bilder med dere fra et stort renoveringsprosjekt, og noe fra noen mindre prosjekter. Ikke nøl med å at kontakt om du skulle ha noen spørsmål (mob: 90781573, jannickevalen@gmail.com), eller om du tenker at jeg kan hjelpe deg på ditt/deres prosjekt.


// Hilsen Jannicke Valen - @aimforhappiness

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page