top of page

Tropisk Hage

Mitt favorittsted året rundt. Dette bildet er fra tidlig våres, i starten av mai.

Jeg lovte å dele med dere hva som har blitt gjort med uteområdet vårt denne sommeren, samtidig viser jeg hva vi har gjort siden vi flyttet inn sommeren for 3 år siden. Vi er ennå ikke helt ferdige, men jeg er veldig fornøyd med alt vi faktisk har fått gjort – for det har vært varmt å holde på denne sommeren. Da er det ekstra deilig at vi har installert ute-dusj, og nå også et boblebad. Dette har vi virkelig hatt stor glede av denne varme sommeren. Vi har faktisk ikke savnet det å reise bort i ferien. Endelig har vi kunnet nyte at vi bor et steinkast fra sjøen, tusle hjem og ta en dusj i den nye utedusjen, grille på takterrassen før vi avslutter kvelden i boblebadet. Det har virkelig vært magisk med sommer på halvøya. De gangene jeg er kreativ, planlegger og skisser så er det ofte reisene våre som har inspirert meg. Vi har reist mye til Frankrike, og Italia – og det er spesielt disse reisene som har inspirert meg mest. Det burde nevnes at det urbane og varme miljøet i København også er en stor inspirator.

Jeg ønsker at hjemmet vårt skal gi de som kommer på besøk til oss et lite pust i hverdagen. Få de til å senke skuldrene litt og føle de er i ett med naturen. På bildene under ser dere et lite utvalg av hva som har inspirert meg. Noen av disse bildene har jeg inkludert i mitt moodboard når jeg har planlagt uteområde vårt.

Tropisk inspirasjon Sted: Palma

Enhver hage må ha roser ikke sant? Men helst vakre vill-roser. Sted: En cafe i Nice.

Det skal bugne – se er det ikke vakkert? Sted: Ville Franche

Jeg blir så inspirert av plantelivet i sydligere strøk. Sted: Antibes

Kontraster Sted: En borg i Ville Franche

Fargeinspirasjon Sted: Palma

Når jeg planla interiøret i huset vårt brukte jeg skissebok, det samme gjorde jeg for uteområdet og hagen. Det er noe eget med å å klippe og lime, notere, skisse tegninger, og få ned alle ideer på papiret – så når vi ikke rekker alt i løpet av sesongen, da er det bare å ta fram skisseboken igjen neste vår.

Hage er jo uansett et livslangt prosjekt. Stikkord for hagen/uteområdet er: fargerikt, tropisk, urbant, eksotisk, levende, romantisk/nostalgisk, meditativt og harmonisk. Vi malte alt av terrasser i fjor i fargen “Tjøme” fra Nordsjø som er en nydelig farge, den harmoner fint til de litt klarere fargene jeg har valgt på interiøret og annet. Den har en litt dempet tone, og er nydelig mot de blå og grønne tonene vi har rundt huset vårt. For mer informasjon om fargen, trykk her. Jeg har for første gang skaffet meg et fikentre, vi har sitrontre, agurk, tomater, masse urter, paprika, palmer, strå-planter og mye annet som jeg har blitt inspirert av på våre reiser. Ved inngangen til huset har jeg plantet masse lavendel langs terrassen, hele 14 hortensiaer har fått plass, ny trapp er bygd satt så vi også lett kan gå opp til den nye terrassen med utedusjen, og rett opp på takterrassen derfra igjen.

Sitrontre På bildet ser dere også det geniale vannings-systemet/ferievanningssystemet til Gardena.

Vi synes selv at det beste med å bo her er plasseringen på huset. Vi flyttet jo inn nå for 3 år siden, og når vi flyttet inn var jeg høygravid og fødte et par uker etter innflytting. Så fokuset det første året vi bodde her, i barseltiden min, var inne i huset, derfor startet vi først med uteområdet i fjor. Når jeg tenker meg om er jeg faktisk ganske så fornøyd med alt vi har fått gjort de tre første årene i vårt nye hjem.

Huset ved sjøen mellom trærne.

I fjor satte vi opp drivhus, mannen min (og pappaen hans) malte hele huset, jeg begynte å plante og tegne skisser over alt som skulle gjøres. Jeg gravde bedd langs hele inngangspartiet, og plantet mange av mine favoritt-blomster. Vi lagde også en liten terrasse over boden som dere ser til høyre i bildet. Der sitter vi i ly for vinden og nyter de første solstrålene på våren. Med alt vi har fått gjort i år så har vi nå terrasser rundt hele huset, i tillegg til takterrassen. Vi bor i Terrassestien og huset med alle terrassene. Det var kanskje en mening med det.

Jeg får ofte spørsmål om hva som har vært viktig for meg når jeg har innredet hjemmet vårt inne, og hvordan jeg har tenkt i forhold til planløsningen på huset, og da er alltid svaret mitt at jeg ønsker å bringe naturen inn og få mest mulig naturlig lys inn i huset. Det samme gjelder for uteområdet vårt. Jeg ønsker at det skal være et uteområde vi kan nyte langt utover sommersesongen, og tilrettelagt så vi er i ett med naturen. Visste dere at tanken bak de første funkishusene med de klassiske takterrassene er at det areal/tomten du bygger på skal du “gi tilbake” til naturen med takterrassen. Så det passer perfekt med en oase på vår takterrasse med inspirasjon fra sydligere strøk.

Vi nyter mange deilige stunder i drivhuset/lysthuset vårt. Dette bildet er fra sommeren 2018.

Rett utenfor stue/kjøkken har vi en terrasse under tak. Denne terrassen er mye i bruk, og det er helt fantastisk å sitte der, høre på båtene på sjøen og fuglene som synger. Da føler jeg virkelig at vi er i ett med naturen, og det gir meg ro. Jeg tenkte ikke så mye over dette når vi kjøpte tomten, men jeg er veldig glad for at vi ikke bor i nærheten av en trafikkert bilvei. Det er sjelden vi hører biler på den smale veien til huset vårt, og akkurat det gjør at det blir enda mer ro, og et sted vi kan hente inn krefter etter en dag i travle Oslo. I en forlengelse til terrassen utenfor stuen bygde mannen min enda en terrasse/platting. Her har vi installert utedusj, satt opp en levegg og forlenget gjerdet som vi nå bruker til å henge opp alt vi trenger til utedusjen som kurver til sjampo og balsam og håndklær. Dusjen fylles opp med vann og varmes opp av solen, og da vi kommer tilbake fra stranda er dusjen klar til bruk for sandete føtter og en forfriskende hårvask.

Opp fra stranden til en avkjølende dusj.

Det er helt magisk å ta en dusj midt i naturen, blant palmer og tropiske planter mens vi ser over sjøen til Oslo. Terrassen her er også malt i fargen “Tjøme” fra Nordsjø.

Appelsintre

Vi har hatt så mange fine stunder her i sommer.

Terracotta – vannbad – bambus

Det jeg ikke har fått tatt så mange bilder av ennå er alle bedd jeg har laget. De rammer så fint inn uteområdet. Nå har vi også laget en trapp bak veggen der jentene sitter på bildet slik at vi enkelt kan gå opp til takterrassen fra utsiden, og ikke må gå gjennom huset. For å få til denne plasseringen i naturen, med den utsikten vi har, måtte vi plassere huset ganske høyt, og da blir det en del bratte områder som vi jobber med å gjøre så funksjonelle som mulig. Utfordringen er å få det til å se estetisk flott ut og ikke bare trapp på trapp.

Her ser dere den ene trappen Esben har bygd og et lite utsnitt av blomsterbedene ved inngangspartiet vårt.

Min drøm har alltid vært å kunne plukke blomster i egen hage og pynte med i huset. Det kan jeg nå! Jeg elsker å sette små blomsterbuketter inn på jentenes rom hver fredag, når rommene deres er ryddige og rene – så har de noen fine blomster fra hagen på rommene deres.


Her ser dere litt av uteområdet foran huset. (Trappen er ikke helt ferdig på filmen)

På filmen over ser dere også et helt genialt vanningssystem fra Gardena. Vi legger en vannslange rundt omkring i blomsterbedene våre med dyser som spruter vann der vi ønsker. Dette gjør at vi sparer tid og ikke trenger å gå rundt med vannkanne overalt, noe som er ganske så deilig når vi har hage og blomster fordelt over tre etasjer.

Vår tropiske oase. Takterrassen

Hva synes dere? Nå er jeg spent på å høre hva dere tenker, eller om dere har noen spørsmål, så er det bare å fyre løs. Ha en god helg! // Jannicke Denne bloggposten er ikke skrevet i samarbeid med noen annonsører, men inneholder noen sponsede produkter fra tidligere samarbeid.

53 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page