Chocolate muffin

I dag har vi bakt skikkelig gode sjokolade muffins. Frøkna i huset har snart bursdag, og siden hun helst ikke skal spise hverken gluten eller drikke melk, så må vi prøve ut litt forskjellig for å få det til å funke til bursdagen hennes. Jeg må og ta samme hensyn, så det er egentlig bare mannen i huset som kan spise hva han vil, men så er jo han igjen vegiterianer, så vi er kanskje ikke de gjestene du vil innvitere på middag. Neida, men i hverdagen da det er flest dager med bare oss 3 prøver vi å gjøre det vi kan for å spise så rent og naturlig som mulig. Men det må ikke gå på bekostning av smaken, og det gjør det virkelig ikke med disse muffinsene.


Søtningen som er brukt i muffinsene er palmesukker som du kan lese mer om her. Vi hakket også opp mørk økologisk sjokolade som vi rørte inn i røra, og smeltet den også til pynt på toppen av muffinsene.


Stella & Jannickes sjokolade muffins

– 3 store økologiske egg

– 1 dl cocosa olje

– 4 ss råkakao

– 1 dl palmesukker

– 1/2 plate mørk sjokolade som hakkes opp og puttes i røra

– 1 ts bakepulver

– 1 ts rå vanilje

– 3, 5 dl glutenfritt mel

– 1, 5 dl vann

– 1 dl laktosefri fløte

Bland det tørre sammen, og visp eggene sammen med palmesukkeret. Rør så det tørre sammen med eggedosisen. Så tar du vann, fløte og cocosa inn i røren. Hakk opp sjokolade og rør forsiktig inn. Smelt sjokolade og et godt ekte smør sammen i en kjele til pynt på muffinsene. Jeg baker ofte på slump, så pass på å ikke ta alt det flytende i røra med engang, men litt og litt. Røra skal være god og tykk når du tar den over i muffinsformene. Stek de på 180 grader i 20-30 min.


Nyt!


0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
 

©2020 by Aimforhappiness / Jannicke Valen.