top of page

Chocolate muffin

I dag har vi bakt skikkelig gode sjokolade muffins. Frøkna i huset har snart bursdag, og siden hun helst ikke skal spise hverken gluten eller drikke melk, så må vi prøve ut litt forskjellig for å få det til å funke til bursdagen hennes. Jeg må og ta samme hensyn, så det er egentlig bare mannen i huset som kan spise hva han vil, men så er jo han igjen vegiterianer, så vi er kanskje ikke de gjestene du vil innvitere på middag. Neida, men i hverdagen da det er flest dager med bare oss 3 prøver vi å gjøre det vi kan for å spise så rent og naturlig som mulig. Men det må ikke gå på bekostning av smaken, og det gjør det virkelig ikke med disse muffinsene.


Processed with VSCOcam with f2 preset

Søtningen som er brukt i muffinsene er palmesukker som du kan lese mer om her. Vi hakket også opp mørk økologisk sjokolade som vi rørte inn i røra, og smeltet den også til pynt på toppen av muffinsene.


Processed with VSCOcam with f2 preset

Stella & Jannickes sjokolade muffins

– 3 store økologiske egg

– 1 dl cocosa olje

– 4 ss råkakao

– 1 dl palmesukker

– 1/2 plate mørk sjokolade som hakkes opp og puttes i røra

– 1 ts bakepulver

– 1 ts rå vanilje

– 3, 5 dl glutenfritt mel

– 1, 5 dl vann

– 1 dl laktosefri fløte

Bland det tørre sammen, og visp eggene sammen med palmesukkeret. Rør så det tørre sammen med eggedosisen. Så tar du vann, fløte og cocosa inn i røren. Hakk opp sjokolade og rør forsiktig inn. Smelt sjokolade og et godt ekte smør sammen i en kjele til pynt på muffinsene. Jeg baker ofte på slump, så pass på å ikke ta alt det flytende i røra med engang, men litt og litt. Røra skal være god og tykk når du tar den over i muffinsformene. Stek de på 180 grader i 20-30 min.


unnamed-12

Nyt!


3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page