top of page

Gjennom linsa

unnamed-13.jpg

Blikkstille vann


Du vet de dagene øynene dine føles som sandpapir, de blå ringene under øynene er nesten sorte, håret faller av i store kladder (amming), og når du går forbi et speil skvetter du til av ditt eget speilbildet. En slik dag har jeg i dag! På sånne dager er det ekstra deilig å ha fokuset gjennom linsa. Vi har bursdagsfeiringer i helgen, så jeg har brukt dagen på å planlegge bursdagene, og rydde/vaske huset. Og jeg må klype meg selv i armen over vårt nye hjem. Jeg elsker virkelig lyset som er nå, de mørke kveldene, utsikten med det blikkstille vannet, og kveldene med lys fra Oslo blinkende inn gjennom de store vinduene våre. Dette gir meg ro! Så selv om jeg er aldri så sliten, gir det meg både energi og ro og betrakte gjennom linsa.

En venninne av meg ga meg et veldig fint kompliment engang, når hun skulle beskrive bildene mine. Hun sa at bildene mine var sakrale, og at de alle fortalte små historier. Det komplimentet satte jeg ekstra stor pris på. For det er nettopp det, jeg ser hele tiden etter små historier jeg kan fange, og vakre visuelle historier jeg kan lagre som minner.

Esben sa forresten også en ting jeg syntes var så fin her om dagen. Han mente at vi som foreldre var flinke å gi barna våre mange sanselige inntrykk, og vakre visuelle opplevelser.  Dette er jo ikke like viktig som mat på bordet, men barn trenger jo også sanselig stimuli tenker jeg.unnamed-12

Når jeg tenker tilbake på barndommen min er mange av de visuelle inntrykkene det som sitter klarest igjen i minnene mine. Du vet, den følelsen du for eksempel fikk av den varme stenen du satt på i hagen når du tok en hvil fra bærplukkingen. Eller lukten fra den gode lenestolen som du satt og dagdrømte i mens du så på den blomstrene på 70-talls tapeten. Eller den natten du lå i sovepose på terrassen og så på stjernene som blinket gjennom det store pæretreet.

unnamed-10

Ro


Det er utrolig fint å få så mye natur gjennom vinduene våres. Dette er virkelig det jeg setter mest pris på i vårt nye hjem. Det blir som store malerier som forandrer seg etter sesongene våre.

unnamed-15

Blikkstille vann


Ha en fin kveld!

// Jannicke

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page