top of page

Grønn smoothie som gir meg balanse i hverdagen!

Noe av det jeg liker best med smoothier er at de kan lages i de utallige varianter. Akkurat nå har jeg funnet en som virkelig gir meg det jeg trenger, og jeg føler den gir meg litt balanse i hverdagen. Jeg skal forklare litt hvorfor den er så bra, men her kommer oppskriften:

Green Balance – 1 kopp med fersk baby spinat – 1 kopp med frossen ananas – 1 økologisk banan –  1 ss med greens of kamut hvetegress – 1ss lecithin – ca 150/200 ml kokosvann. (Jeg heller kokosvann litt på slump, så prøv dere fram).


❣


Denne er som dere ser veldig enkel, og jeg liker så godt å starte dagen med en så ren smoothie. Den inneholder ingen meieriprodukter, men kokosvann som er genialt for å oppretteholde en god væskebalanse i kroppen. Spinat er rik på blant annet vitamin A, K, E og C. Spinat inneholder også en del proteiner som gjør at den er genial også etter trening. Jeg vet at mange har uttalt at å spise banan er som å spise melkesjokolade full av sukker. Sludder mener nå jeg. Jeg er ingen ekspert, men det er stor forskjell på sukker, det vet jeg! Fruktsukker er ikke det samme som raffinert sukker. Jeg tror at folk har nok å tenke på og allerede altfor mange retningslinjer på hva som er gal og riktig mat. Vi spiser for lite frukt og grønt og det er selvsagt heldigere å øke grønnsaks inntaket enn frukt, men spiser du ren og næringsrik mat, så kos deg med banan(er!). Banan inneholder også kalium og blant annet B6. B6 er blant annet viktig for å transportere oksygen rundt i kroppen. Men spis gjerne økologisk da de inneholder mer næring. Ananas har jeg i fordi den er rik på enzymer som er viktig for å ha en velfungerende mage. Det er nettopp det, hvorfor bruker vi ikke mat som medisin? Både papaya og ananas begynte jeg å spise for å helbrede en kranglete mage. Jeg er også glad i å spise fargerik mat da jeg er en visuell person, så fargerik og vakker mat tiltaler meg. Jeg kan for eksempel bli litt irritert på mannen om han ikke legger lidenskap i matlagingen. Jeg har blant annet lært ham å smake på maten han lager 😉 Noe annet som jeg ofte får spørsmål om, er hvor mye kalorier de forskjellige tingene jeg lager inneholder. Dette er også et fokus jeg er så lei! Skjønner jo selvsagt at dette er et viktig regnestykke for å holde vekten, eller kanskje gå ned noen kiloer, men ærlig talt er det virkelig der problemet ligger. Jeg tror heller at folk har mye å tjene på å spise mindre prosessert mat, naturlig mat, økologisk og ikke minst fargerik mat! Rett og slett HAPPY mat.

Så over til hvordan du enkelt kan variere denne smoothie oppskriften jeg delte øverst i dette innlegget. I dag har dagen virkelig gått i ett med hundre gjøremål, men jeg var bestemt på at jeg skulle få inn en treningsøkt. Så når jeg kom hjem fra trening trengte jeg skikkelig påfyll. Jeg delte på snap hva jeg tilførte, men nevner det kjapt her også. Så i tillegg til de nevnte ingrediensene over tok jeg i en økologisk avokado, litt kokosmelk, ingefær, en halv sharon og en neve marokkansk mynte. Mynte inneholder blant annet vitamin A, C og magnesium, og den kan også virke betennelse dempende på kroppen. Perfekt etter trening!


❣


Håper dere tester ut smoothien, og gi meg gjerne en tilbakemelding ❣

// Jannicke

1 visninger0 kommentarer

Commentaires


bottom of page