top of page

Home sweet home

2015-02-09 18.41.22-2

Vi avsluttet det forrige året med mye planer for det nye året, så vi visste at det kom til å bli en aldri så liten omveltning. Men likevel er det ganske så merkelig å avslutte kapitler for så å starte nye. Nå på søndag har vi visning på huset vi bor i nå, og det føles ganske så rart. Vi gleder oss selvsagt veldig til å flytte til huset som vi bygger nå, men vi kommer til å savne så mye med huset, og ikke minst det gode miljøet her. Tror jeg har tatt bilder av hver krok som er i dette huset, og når jeg nå sitter og ser igjennom bilder dukker det opp mange fine minner.

kontor_hjemme-9825

Bloggen min Aimforhappiness ble til i dette huset.


lapinandme

Stella sitt første barnerom.


Salamanderskogen bh 2014 STELLA (53)

Stella sine første barneår. Når vi flytter blir hun skolejente. Hvor ble tiden av?


Salamanderskogen bh 2014 STELLA (56)

Vår luring!


unnamed-5

Jeg gleder meg til nytt miljø for å fange flere øyeblikk.


soverom1_marikloppa_42c

Aimforart.com ble til i dette huset, og her ser dere et av bildene hengende på soverommet vårt.


fjellstrand_strand_stupebrett

Er det en ting vi kommer til å savne med Fjellstrand er kveldsolen. Det er virkelig helt fantastisk å få nyte de sommerkveldene vi har her i Norge til langt på kvelden, og middag på stranda er herlig! Men vi flytter heldigvis ikke så langt, så sommerkvelder på Fjellstrandstranden blir det uansett framover. Min ene søster med familien, flere venner og Stellas venner bor jo fortsatt her, så vi kommer nok til å ses på Fjellstrand.

Men nå til huset vi bygger! Der skjer det mye for tiden, og jeg er ganske ivrig på å snappe derfra. Det er så gøy å ikke bo lenger unna enn at vi kan følge med på alle stegene som skjer. Nå har støpingen av gulv og vegger blitt gjort, og til uka skal det fylles på masser inntil huset, før det på våren igjen skal begynnes med vegger.

Deler noen bilder av prosessen under.

Terrassastien_blogg

Huset!


Som jeg har nevnt tidligere har vi valgt Iec-hus som husleverandør. De anbefaler vi virkelig videre. Vi har hatt en arkitekt som har tilpasset huset perfekt for oss, og jeg må også si at de er de som har strukket seg lengst for å imøtekomme alle valgene og ønskene våre. Så vi følte oss mest trygg ved å velge Iec-Hus.

unnamed-19

Det første grunnarbeidet av Trond Gulbrandsen.Det var fantastisk gøy å komme på tomta etter at Trond hadde gjort klart til grunnmuren skulle settes opp. Som nevnt tidligere anbefaler vi også Trond på det varmeste. Han har vært med oss på befaring på flere tomter, og vi har hele tiden følt oss trygge på at han ville gjøre en god jobb, og er også iderik og skikkelig arbeidsom. Noe som var skikkelig bonus når vi kom på tomten og tok dette bildet, er at vi oppdaget at vi fikk sjøutsikt også fra 1.etasje! Synes det er ekstra hyggelig å tenke på at Stella skal få en skolepult under vindu sitt, som hun får fin utsikt fra. Det må jo inspirere kreativiteten hennes 😉 Jeg vokste jo selv opp med fin utsikt, og jeg må jo ærlig innrømme at jeg brydde meg så mye om det. Men etter at jeg voksen så har det vært en av min høyeste ønsker. Legger ved en video under som viser en snap fra utsikten vi får fra takterrassen.


Gleder oss ekstremt til lange sommerkvelder på terrassen. Og om vi klarer å holde oss innenfor framdriftsplanen så ser det ut som vi får nytet litt av sommeren her allerede nå til sommeren, 2016!

Her er noen av valgene vi har gjort i huset så langt:

a92bd679630efe4ea2648b0f416c39c7

Ønsker lanterna til å ha over badekarret.På det største badet som vi skal ha badekar og separat dusj, ønsker jeg å få inn noen naturmaterialer, da vi skal ha betonggulv. Så myk tekstil over badekaret, skapet under vasken får en trebenk, skinnhåndtak til skuffene, og jeg ønsker også en del grønne planter inn på dette badet. Badekaret vi har valgt er litt større en dette, men ganske lik i formen. Vi har valgt mørk grønn/grå fliser til veggene, og kommer til å beholde en vegg hvit. Jeg har skikkelig lyst til et bad der vi kan skape stemning, litt spa og kunne gi oss ro etter en lang dag. På badet opp som blir gjestebadet, og det som kanskje blir mest brukt blir det litt “enklere”. Det blir hvite 10×10 fliser lagt forbandt. Vi skal her ha detaljer i messing. Deler inspirasjonsbilde til valgene vi har gjort.


Vi har også valgt seng til Stella, og vi synes denne strand-inspirerte sengen passer perfekt inn. Vi ser for oss at etterhvert kan lillesøster og Stella dele rom, og de kan sove i køyesengen begge to. Vi får se! Vi har tegnet inn et rom til hver av de, men har lyst til at det ene rommet kan brukes som lekerom mens de enda er små.

strandhuset_jul

Seng fra BestKiddos


Flisene i gangen hadde jeg bestemt for en stund siden, men små forandringer blir gjort hele tiden, og nå har vi endt på disse flisene fra Ulfven. Disse er fortsatt litt spesielle, men gråtonene er mer diskret.

byBenedicthe-ny-2016-lys

Vi har også valgt en peis som vi skal ha i stua, og det ble denne hvite fra Jøtul:

unnamed-23

Bildet er lånt fra Nordiskehjem.


Vi har tatt mange flere valg, men tenker at noe skal jeg vente med å dele til vi flytter inn. Er så spent på å se om alle valgene blir akkurat slik vi har tenkt.

Noe annet vi er veldig fornøyd med i denne prosessen er at vi har fått en veldig hyggelig byggeleder. Lite visste vi om hvor takknemlige vi kom til å bli for å ha det! Jeg har hørt om tilfeller med byggeledere som aldri tar telefonen, og er veldig firkantet i sitt møte med kunder. Vår byggeleder har også mye å gjøre, men han har opptatt av at vi/de skal holde seg til framdriftsplanen, og hjelper oss også med valg og løsninger underveis! Han er alltid veldig rolig, i noe som kan være en litt stressende prosess, og det er noe i hvert fall jeg setter veldig pris på. Om det er noen som har funnet seg en tomt som de ønsker å bygge på anbefaler vi at dere tar en titt på Iec-hus sine hjemmesider, og hils fra meg da om dere tar kontakt 😉

Men nå skal først og fremst huset vårt selges! Og jeg sier som Stella sa på vei til barnehagen i dag: “Det blir spennende å se hvem som kjøper huset vårt. De må vente inn med å flytte inn da Mamma, de ser jo at vi bor der nå..”. Men ja, håper noen gode folk tar over huset, og får like mye glede av det hyggelige nabolaget i Marikloppa.

For de som vil ta en titt, så kan dere se annonsen her!

unnamed-24

Make your home here.


Håper dere synes det er gøy å følge prosessen, jeg synes i hvert fall det er gøy å dele med dere!

// Jannicke @aimforhappiness

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page