top of page

Magiske risboller

En venninne av meg fortalte at hun hadde laget litt sunnere risboller til jul, og det vekket selvsagt min interesse. De er super enkle å lage og smaker himmelsk! Vi har en tradisjon med en mini-julaften her hos oss med min bestevenninne og hennes datter bittelille julaften, så jeg tenkte å servere de da. Jeg tenkte også å ta med en del til familien min på julaften som vi skal feire hos min søster, MEN det er vanskelig å ikke spise dem opp før den tid, så gode er de. Derfor ønsker jeg å dele oppskriften med dere.


unnamed-18

Til ca 60 risboller trenger du: – 200 gr mørk sjokolade.(70%) – 200 gr extra virgin kokosolje – 2 egg (jeg brukte 3 egg) – 75 gr rørsukker. Jeg brukte 60 gr med kokosblomstsukker. Funket fint! – 100 gr puffet ris. Jeg brukte puffet havre uten sukker.

Som dere ser over, så er jeg ikke så god til å følge oppskrifter slavisk, men mine ble veldig gode, og det blir de nok om du følger den orginale oppskriften også.

Slik gjør du det: – Smelt sjokoladen og kokosoljen i vannbad, sett til kjøling i kjøleskapet. Pass på at den ikke står for lenge og blir hard. – Lag eggedosis av sukkeret og eggene. – Rør forsiktig inn sjokoladeblandingen i eggedosisen. – Hell i puffet havre og form små boller med skjeer.

Håper det smaker!

7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page