top of page

Sunny easter smoothie.

Jeg er en person som blir lett entusiastisk, og mat er intet unntak. Lager jeg noe, blir servert mat eller oppdager nye retter som er magisk gode begynner jeg rett og slett å synge av glede, i hvert fall å nynne litt, jeg blir rett og slett så glad for gode matopplevelser. Litt morsomt er det å se dette igjen hos datteren min. Så er vi begge strålende fornøyde med maten så danser vi og nynner litt mellom bitene, det er vel det man kan kalle ekte matglede.

Nå mens jeg er gravid har ønsket om frisk og litt syrlig mat å foretrekke, og denne smoothien er skikkelig frisk og god. Den ble så frisk og god at jeg måtte nynne litt. Jeg merker også at jeg blir fortere sulten nå, men også fortere mett, så at denne smoothien er så “lett”, og uten blant annet kokosmelk eller annen melk, gjør at den tilfredsstiller optimalt. Den er også veldig enkel å lage, og her kommer oppskriften:

unnamed

Sunny easter smoothie

ca 250 ml presset appelsinjuice fra økologiske appelsiner. (Ønsker du den tykkere, kan du droppe 50ml.)

1/2 mango kuttes i biter.

Litt under en halv frossen ananas. Ca 250 ml frossene ananasbiter.

Saften fra en 1/4 økologisk sitron.

1 økologisk banan, litt stor. Eller to små.

1 ss Supernature aktivert byggkorn.

Aktivert byggkorn er noe jeg nylig har begynt å tilføre i smoothiene mine da det er veldig jernrikt. I mitt forrige svangerskap hadde jeg ekstremt lave jernverdier, og noen uker før termin ble jeg anbefalt å øke 10 x min vanlige dose med jern for å få nok.  Byggkorn inneholder også blant annet kalium, og er i tillegg veldig fiberrikt. 

2 ss Supernature lecithin.

2 ss Supernature rice bran.1 liten laktosefri vanilje yoghurt.

Denne smoothien holder til to personer.

Med den nydelige gulfargen i smoothien ble jeg inspirert til å servere de som en påskeblomst. De passer jo perfekt til påskefrokosten. Enten sammen med annet klassisk påskefrokost tilbehør, eller alene om du ønsker en kjappere frokost. Det viktigste er i hvert fall at du nyter denne friskheten!

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page