top of page

The taste of summer

Jeg håper dere alle nyter sol og late sommerdager. Som to freelancere så er det litt jobb, men også mye strand dager, spesielt når sola titter fram. Etter flere sommerfester og andre sosiale arrangementer merket jeg at jeg måtte justere inn matvanene mine igjen. Når jeg ikke spiser som jeg pleier blir jeg syk, slapp og får veldig magesmerter – og det orker jeg ikke å kaste bort sommeren til! Også er jeg over gjennomsnittet interessert i ernæring. Jeg liker og vite hva både datteren min og jeg får i oss gjennom kosthold. Frøkna er for eksempel veldig glad i persille, noe som gjør meg veldig glad siden det inneholder mye jern.

På sist strandtur så fylte jeg et norgesglass med masse godt som ga oss energi i varmen. Og for meg er dette som godteri, det er så fantastisk godt. Smoothien lagde jeg med deilige jordbær fra Dal her på Nesodden, og den samme “basen” som jeg har delt før. Jeg har blant annet i Rice Bran fra Supernature, som er en viktig kilde til blant annet b-vitaminer. Bruker også mye papaya som er god for magen med sitt innhold av enzymer. Så det ikke skulle bli så veldig “grøtete” tok jeg litt gresk yoghurt over smoothien før jeg fylte resten av glasset med mer papaya, mango, granateple og granola fra Kolonihagen. Så var det bare å ta et morgenbad før kjæresten og jeg nøt denne i solen.


Smak av sommer

Smak av sommer


Jeg har lyst til å dele en oppskrift på en juice jeg har blitt veldig glad i, og som er veldig god i sommervarmen. Jeg spiser/drikker ingefær nesten daglig og den er også med i denne juicen. En annen ingrediens som er med i juicen er gurkemeierot. Gurkemeie er proppfull av antioksidanter, er betennelsedempende som ingefær, men den er også veldig bra for fordøyelsen. Det sies også at gurkemeie er bra mot stress som setter seg i kroppen. Jeg kjøper fersk gurkemeie på Helsekosten, noe som er ganske kostbart, men er heldigvis ganske drøyt i bruk.

Så her er oppskriften til 2 personer:

– 4-5 økologiske appelsiner – 3 store økologiske gulrøtter – 2stk gurkemeierot. Disse er mindre enn ingefærrot, og en hel rot er ca 2cm stor. – 1 stk ingefærskive ca 1x2cm. – Jeg pleier også å skvise litt sitron i, men den er ganske frisk uten også, så smak deg til hva du liker.


IMG_4979

Sol juice


1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page