top of page

Varmende indisk gryte

Når det er høst så liker jeg å ta i bruk jerngryten min ganske så ofte. Det er noe ekstra godt med mat som krever lite, men som blir bedre og bedre jo lengre den står å putrer. Vi lager den meste av maten vi spiser fra bunnen av, og ganske så ofte vegetarisk. Det er også denne retten, og den ble for god til å ikke deles. Super enkel er den også!


Indisk gryte

Indisk gryte


Oppskrift til ca 3-4 personer: – Kutt opp litt ingefær, to fedd hvitløk og to sjalottløk. Brun dette i en jerngryte med litt olje. – Kutt opp to gulrøtter og en sellerirot. Stekes i jerngryte sammen med det andre. – Smak til med litt salt og pepper. – Jeg tok i 1 ts med en krydderblanding jeg har laget selv. Den inneholder blant annet gurkemeie, nellik og pepper, men det viktigste er kanskje at du tar i litt gurkemeie. Gir både farge og god smak til gryten. – Ta i 1 ts med tikka masala past, eller en past etter eget ønske. – Hell over litt vann, kanskje 2-3dl blandet med grønnsaksbuljong. La det få et oppkok. – Skvis en halv lime over. – Hell over linser. Jeg brukte røde linser. – 250 ml kokosmelk helles over. – La det få et oppkok igjen, og la gryten koke på svak varme i 10-20 min.

Vi hadde couscous, gresk yoghurt og mango chutney til. Kunne gjerne hatt litt fersk koriander til, men det hadde vi ikke, og kruspersille smakte også veldig godt!

// Jannicke

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page