top of page

Warm you up!

Her om dagen lagde jeg en smoothie som jeg igjen føler jeg MÅ dele med dere. Både fordi den var veldig god, men også fordi den er proppet med godsaker. Og en av godsakene er gurkemeie!  Jeg liker best å bruke så rene krydder som mulig, og her finner du gurkemeie og mange andre økologisk krydder. Jeg er også veldig glad i chiafrø i smoothier, kjøleskapsgrøter og baking. Chiafrø har et høyt innhold av omega-3, fiber, kalsium, jern, sink, magnesium og selen, samt er en god kilde til protein. Jern er ekstra viktig nå som jeg er gravid, og magnesium er blant annet bra for rastløse ben som mange gravide opplever. Omega-3 vet de fleste er viktig i forhold til svangerskap, og chiafrø er en rik kilde til det. Men alt er selvsagt bra for kroppen om du “bor” alene i den, eller har en liten leieboer du deler kroppen din med.

Smoothie med krydder er og en fin avveksling til de klassiske smoothie variantene. Og er du kald, eller litt urven vil denne smoothien garantert varme deg opp. Jeg pleier også å huske på å drikke denne når jeg føler en forkjølelse er på vei, og det funker alltid. I hvert om jeg også husker på å legge meg tidlig 😉 Test den, og gi meg gjerne tilbakemeldinger!

unnamed

Gurkemeie Smoothie for 2 personer. – 250 ml kokosmelk. – 1 kopp frossen ananas. – 1/2 kopp med mango. – 1 ss med Supernature Ricebran 1 ss med Supernature Lecithin – 1 ss med chia frø. – 1/2 ts malt ingefær. – 1/2 ts kanel (ekte kanel, den som heter Ceylon). – 1 liten økologisk banan. – 1/2 ts med gurkemeie. – 1 ss cocosa

Har du ikke noe frisk som ananas, så ville jeg testet med sitron eller appelsiner. Krydderet er veldig godt med noe friskt i miksen.

Ha en god uke!

// Jannicke

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page