top of page

En fargerik reise inn i en spennende designverden

#sponset reise av Iittala.

stockholm_design_fair_070218-6941-3

Leimu bordlampe i denne vakre blåfargen er på min ønskeliste. Elsker den vakre betongsokkelen.


Vi er vel hjemme fra en inspirerende tur til Stockholm. Jeg elsker virkelig å reise, det å reise på messe med så mye spennende design og interiør er virkelig etter mitt hjerte.

Iittala hadde for første gang utstilling på messen, og for en fantastisk utstilling det var. Det er en varme i Iittala sin design, håndlagde glass, fargerike glass, vakre glass. Selve standen var laget etter inspirasjon fra vakre lamper som designer Matti Klenell designet for National museet i Stockholm. Putki lampene som de heter var også utstilt på standen omkranset med vakre magnolia kvister.

stockholm_design_fair_070218-6948-1

Det var vakre vårblomster med i utstillingen som fremhevet de vakre glassene, og tydeliggjorde de vakre Iittala elementene. For meg så har Iittala en sarthet samtidig som de er tydelige, nostalgiske og samtidig fremoverlente, og jeg elsker virkelig alle de fargerike glassene. Iittala er mestere på fargerike glass.

Iittala ble etablert i 1881 i Finland, og har en lang historie bak seg.

Iittala står bak mange designklassikere som for eksempel Aalto – vasen, som også er en av min favoritter. Opp gjennom årene har de hatt mange ulike designere, men de alle har som et felles mål at designet skal være tidløst, multifunksjonelt, designet med omtanke, kvalitet og tilgjengelig for alle.



stockholm_design_fair_070218-6824-1

Ruutu vasene


Etter messen var vi invitert på Design Talk i Iitallas første flagshipstore i Stockholm. Er du i Stockholm anbefaler jeg virkelig turen innom denne butikken som er en flott butikk og opplevelse i seg selv. Iittalas Flagship Store ligger sentralt plassert i Kungsgatan 1.

stockholm_design_fair_070218-6961-1

Designer: Matti Klenell viser frem sine skisser for Putki lampene.


stockholm_design_fair_070218-6954-1

Design talk i Iittala sin nye flagshipstore i Stockholm.


Temaet som ble diskutert denne kvelden var hvordan farger påvirker livene våre, virkelig et tema som fanger min interesse. Flinke folk som blant annet designer Matti Klenell, interiørdesigner Lotta Agaton, kreativ direktør for Iittala Jeremiah Tesonlin og forsker Katri Saarikivi diskuterte hvordan farger påvirker livene våre, og hvordan de tenker når de velger farger for Iittala, og også mer faglig for hvordan de tenker og lager glasskunst. Kjempe spennende!

stockholm_design_fair_070218-6952-1

Nydelig vårstemning på Iittala sin stand på Stockholm designmesse.


Det var så fint å få med seg messen i år, som også var min første gang på Stockholm design messe. Jeg gleder meg allerede til neste år for dette skal bli en fast tradisjon.

// Jeg reiste sammen med samboeren min, som har også tatt alle bildene i denne bloggposten. Foto: Esben Johansen //

6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page