top of page

Barnerom og gulv

# i samarbeid med Boen

boen_barnerom_stella_embla-7379-1_red_20x30cm.jpg

Embla sitt rom har inngang fra entreen vår, men det har holdt seg fint på grunn av riktig vedlikehold.


Da vi planla barnerommene i huset vårt var det viktigste at de skulle inspirere til lek, og at de skulle gjenspeile de som bor der litt. Minstefrøkna var jeg gravid med når vi flyttet inn, men eldste frøkna fikk være med på noen av valgene, hun har blant annet valgt fargene på rommet sitt.

Gulvene bestemte vi med en gang vi så det vakre gulvet, Eik Pearl som er hvitpigmentert fra Boen. Tomten vi kjøpte er en fantastisk naturtomt, og det ønsket vi å bevare med elementene vi trakk inn i huset vårt. Dette gjorde vi blant annet med store vinduer, mange av de helt ned til gulvet slik at naturen på utsiden blir som et maleri på veggene. Vi ønsket også derfor så mange naturlige elementer som mulig inn i huset også, som gulvet fra Boen.

Avgrensingene mellom ute og inne skulle viskes ut, og heller spille på lag med hverandre. 

boen_barnerom_stella_embla-7436-1_20x30cm.jpg

Gulvet har holdt seg pent selv etter mye lek.


Vi ønsket et gulv som var godt å gå på, tidløst og harmonisk, men også gulv som da måtte tåle barnelek og søl. Dette gulvet blir bare vakrere med tiden, så lenge vi tar godt vare på det. Så jeg tenkte jeg skulle vise dere hvor enkelt det er å ta vare på det.

På bildet under ser dere hva vi vasker gulvet med, men det er viktig å ikke vaske det for ofte, og vask det med lite vann på kluten. Det er veldig drøyt i bruk. Vi vasker ikke gulvene så ofte heller, men bruker som oftes tørrmopp eller rett og slett støvsuger det.

boen_barnerom_stella_embla-7403-1_20x30cm.jpg

Boen Floor Soap


Selv om såpen som vi vasker gulvet med også beskytter gulvene, bruker vi også BOEN Oil Freshen Up. BOEN Oil Freshen Up frisker opp matte og tørre flater, og gir en meget god beskyttelse mot smuss og fukt. Et vedlikeholdsstrøk påføres ved behov, avhengig av bruk og slitasje. For regelmessig vedlikehold av fargebehandlet oljet gulv anvendes BOEN Oil Freshen Up transparent for å ikke endre grunnfargen av gulvet.  Vi har nettopp gjort dette på barnerommene, og dere ser jo på nærbildene hvor flotte gulvene er og blir med riktig vedlikehold. Jentene mine er glad i å bruke rommene sine, og har ofte venner på besøk, men gulvene har holdt seg så fine! Vi angrer ikke et sekund på at vi valgte et skikkelig kvalitet på gulvene også på barnerommene.

boen_barnerom_stella_embla-7406-20x30cm

Vi er veldig fornøyde, og er glad vi valgte dette gulvet også på barnerommene, og mener at det absolutt er verdt en ekstra kostnad. Et annet tips er å ha enstavs gulv også på barnerommene. Barnerom kan jo fort bli rotete, og med enstavs parkett gjør det rommet mer harmonisk og ryddig.

boen_emblas_rom-7490-1_red_sq.jpg

Naturen inn med Boen sin eikeparkett.


boen_emblas_rom-7506-1-2

Close up


Hva synes dere? Håper dette især kan være til hjelp til dere som skal renovere, pusse opp barnerom eller bygge nytt. Noe av det jeg får mest spørsmål om er jo valgene vi tok når vi bygde nytt hus, og hvorfor vi valgte som vi valgte. Så si gjerne i fra i kommentarfeltet om det er noe dere ønsker jeg skal skrive om.

boen_barnerom_stella_embla-7446-1_20x30cm

Et lunt og fint gulv å leke på.


boen_barnerom_stella_embla-7437-1_20x03cm

Jeg elsker disse knaggene fra @NordiskeHjem som også er laget av tre.


God søndagskveld! 

// Jannicke.

22 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page