top of page

Et bilde sier mer enn tusen ord

Det er et utrykk jeg liker godt, og som beskriver så godt min kjærlighet til foto.

Min store kjærlighet oppdaget jeg bokstavlig talt gjennom linsa.

framkalla_album_blomster_kamera_bilde-6365-1_red_20x30cm

Bilder er alltid en fin gave. Retroprints er en av mine favorittprints fra @framkalla.


Jeg var 21 år, han var 26 og ferdig utdannet fotograf. Etter endt utdanning jobbet han et år som freelance fotograf i London, og nå var han i Oslo får å finne lykken.

Jeg husker så godt når jeg møtte han for første gang, det var ikke kjærlighet ved første blikk for å si det sånn. Men Esben var bestemt, og ga ikke opp og ba meg stadig på date.

Det var som om han visste det ble oss.

En dag fortalte han meg om et oppdrag han hadde fått for et forlag, der han skulle ta bilder til cover for Jens Bjørneboe bøker. Han spurte om jeg ville være modell for det ene coveret. Jeg skulle holde en liten elefant-figur, og det var kun den figuren og hendene som skulle være på coveret.

Elefanter er symbol på lykke.

Den dagen holdt jeg vår lykke i mine hender, og siden har vi holdt om den sammen, nå snart i 18 år.

Jeg husker jeg ble bergtatt når jeg så hvordan han skapte det ene vakre bilde etter det andre, og hvordan han mestret faget sitt. Jeg ble så bergtatt av hans trygghet og selvsikkerhet. Og sånn er han. Han står på til det funker, og gjør det som kreves. Dette gjelder også med vårt forhold, og nå også vår familie.

Han er bunnsolid. 

Vi alle har tider det rusker litt ekstra rundt oss, og noen ganger har jeg opplevd at alle ikke er til å stole på, og da er hans kjærlighet, trygghet og ærlighet en enorm styrke å ha.

Som 21 åring var jeg selvsikker utad, men jeg visste innerst inne at jeg ikke turte å følge min drøm. Når jeg var 11 år skrev jeg i min dagbok:

“Jeg skal bli fotograf, og jeg tror jeg blir sammen med en skorpion…”. Slik ble det nesten. Esben er fotograf og skorpion, og jeg jobber i dag blant annet med foto.

Vi har en felles kjærlighet for foto, og nå elsker vi å forevige stunder med jentene våre gjennom linsa. Min kjærlighet er ikke “bare” det å ta bilder, men også selve printet. På lik linje som jeg elsker gamle bøker, så elsker jeg også gamle bilder. Det er så mye historie i de.

For meg lever minnet videre med bilder.

Jeg blir helt øm om hjertet når jeg tenker på at bildene lever videre med våre døtre. Når de ser på bildet under, så vil de tenke på oss, vår kjærlighet til hverandre og til dem.

Det er akkurat den magien med et bilde som gjør at det er viktig for meg å forevige de. 

Dette blir egentlig en kjærlighetserklæring til magien ved et foto, men selvsagt også til min mann som ser verden gjennom linsa sammen med meg.

Det er mange ting jeg er usikker på, men det er en ting jeg er veldig sikker på, og det er oss.

IMG-8714

Laster du ned appen til Framkalla kan du enkelt bestille dine favoritter rett fra telefonen.


Legger du inn koden aimforhappiness20 får du 20% på hele din ordre.

// En kjærlig hilsen fra meg.

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page