top of page

The floral affair that makes a difference

Jeg er heldig!

iittala_blomstervaser_blogginnlegg_vol2-9559-1

Lykkestund.


Slik føles det hver gang jeg holder i en fersk blomster bukett. Det å ikke like blomster, blir for meg det samme som å ikke like musikk. Blomster er magi i hverdagen! Jeg bruker alltid blomster i stylinger, og synes de forlenger følelsene og stemningen du ønsker i et rom.

iittala_blomstervaser_blogginnlegg_vol2-9538-20x30cm_red

Jeg virkelig elsker gullfatet Alvar Aalto fra Iittala, det passer så fint inn med de andre messingdetaljene.


Ruutu vasene er perfekte for de litt ville og store blomsterbukettene som den vi har stående på spisebordet nå, men de er også vakre med enkle blomster i. Kobberfargen på vasen er så utrolig flott, og jeg håper jeg har klart å fange det ordentlig til dere på bildene. Den fanger sollyset så vakkert, så den er helt perfekt å bruke til vår – og sommerbukettene dine.

Det jeg også liker så godt med Ruutu-vasene er den elegante formen de har. Enhver blomsterbukett blir elegant og nesten majestetisk i vasene. Ruutu vasene er designet av Ronan og Erwan Bouroullec, og du kan lese mer om hva de har tenkt bak designet her.

Alle vasene til Iittala er håndlagde og tar tjuefire timer å lage. Det er en kunstform med mye arbeid bak.

Glassblåser Tapani Viljamaa sier:

“Det er fascinerende å arbeide med et levende materiale. Glass er et materiale som ikke glemmer om du ikke behandler det rett. Det har hukommelse.”

iittala_blomstervaser_blogginnlegg_vol2-9572-1

På bildet over ser du hvor fint det kan være med en enkel blomst i Ruutu vasen. Den får et helt annet uttrykk, og for meg gir det bildet meg en mer sart og nostalgisk følelse, mens den ville blomster buketten i den større vasen gir meg et lekent og en  energisk følelse.

Så mitt tips mine lesere, er å bruke vaser og blomster for å løfte uttrykket på det du skaper i hjemmet ditt.

iittala_blomstervaser_blogginnlegg_vol2-9598-1_20x30cm-2

Jeg  synes buketten over vil være veldig fin også til 17.mai. Kanskje et flagg i vasen, så er 17.mai buketten klar. Ha en strålende uke, og en fin feiring på torsdag!

// Jannicke.

4 visninger0 kommentarer
bottom of page