top of page

Zen i hjemmet

interiør_stue_sofabord_januar_2018-0260

Levende lys, myke tekstiler og friske blomster.


2019 er godt i gang, og selv om januar er en lang og kald måned så synes jeg det går fort. Snart er det vår, og jeg har faktisk lyst til å nyte vinteren før våren kommer.

Jeg har mye spennende på gang, og jeg gleder meg til å ta fatt på prosjekter, og ikke minst å dele det med dere. Jeg må også si at jeg er ekstremt heldig som har så mange trofaste lesere til tross for at jeg ikke poster så ofte. Det setter jeg pris på!

2019 er året for zen. Dette gjelder også interiør. Jeg har alltid likt å ikke ha for mange ting, og ha et system i det jeg har, men nå skal det få gjelde enda mer. Jeg skal gradvis rydde bort litt og litt, og gi bort det jeg kan. Fint at ting kan få leve videre i et nytt hjem. Jeg liker tankegangen til ryddedronningen Marie Kondo som mener at vi kun skal ta vare på det som får oss til føle oss bra. Jeg har spart på masse som jeg har tenkt at kanskje en gang.., og det gir jo ikke akkurat zen-følelsen. Det tar jo bare opp plass, og gir ikke følelsen ro.

Jeg er helt avhengig av at hjemmet vårt gir meg en følelse av ro. Det skal være godt å komme hjem, og det skal gi rom for å slappe av, selv som småbarnsmamma.

soverom_stue_interiør_januar_2019-9471-e1547998790424.jpg

Soverommet gir meg ro.


Stella og jeg har for eksempel begynt å gjøre yoga sammen. Før vi kan begynne å bruke takterrassen til det igjen, bruker vi nå Esben og mitt sitt soverom. Der har vi et deilig og mykt teppe i nydelige farger som det er god plass til begge. Vi setter på rolig musikk og setter i gang, ofte ikke mer enn 15 min, men det som er så fint med så korte økter er at vi får det til ofte. Enten yoga, eller meditasjon eller utstrekning. Blir det sistnevnte så får vi også snakket litt sammen, og det blir alltid en fin stund for bare oss to.

20160804-inn_mot_soverom_fra_stue-1_l

Yoga & Meditasjons – teppe til Stella og meg.


Noe annet som er viktig for meg i forhold til interiør og ro, er at det vi har skal kjennes godt ut. Det skal være gode, myke tekstiler, minst mulig plast, skikkelig treverk og solide og gode møbler. Som vårt nye spisebord fra ygg&lyng, et ordentlig trebord som jeg har ønsket meg så lenge. Mykt materiale, solid og jeg elsker at det er rundt, så hyggelig å ha hverdagsmiddagene rundt dette bordet. Treverket vil forandre seg over tid, og vi trenger aldri å bytte det ut på grunn av slitasje, det blir bare vakrere med årene.

Stilleben – jeg elsker stilleben og at de enkelt forandres etter sesong. Stilleben gir også en følelse av zen da jeg alltid henter ut farger fra interiøret ellers, fargene i naturen, duftpinner helst med dufter fra naturen, som “Fjord” fra serien Skandinaviske. Lukter helt herlig. Jeg har også krystaller og lavasteiner som jeg drypper et par dråper på inni mellom som gir en fin stemning i hjemmet vårt. Levende lys, og fyr i peisen – ja, alt som gir en lun stemning i hjemmet vårt.

img-1720

Rosa Krystaller


img-1722

Z E N


Hva gjør dere for å finne roen?

// Jannicke.

31 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page