top of page

En dag fylt med lærdom og inspirasjon

IMG-1091

Jeg har gledet meg stort til dette arrangementet, ja helt siden jeg visste at jeg skulle dit! En hel dag med faglig input og inspirasjon fra dyktige redaktører i interiørblader, farge-ekspert, designer, interiørstylist, interiørarkitekt og hage-ekspert for å nevne noen av de som inspirerte oss denne dagen. Jeg visste jo at det kom til å bli en innholdsrik dag, men jeg visste ikke at det kom til å bli en dag som snakket så rett til mitt hjerte som det faktisk ble.

Når jeg jobber med alt fra fargesetting, til design og stylinger så er jeg lidenskapelig opptatt av det personlige! Som Jon Eliason sa: “Det er ikke så nøye om alle liker det, så lenge de som bor der/kunden sin personlighet kommer frem og trives i hjemmet“. Jeg er så enig!

Jeg elsket også foredraget til Christine Hærre, og universet av trender hun tok oss med inn i. For meg presenterte hun lekenheten i går. Hun fikk i hvert fall meg til å våge litt mer, både privat og på jobb. Hun tok oss med inn i en verden av rysjer, frynser, ballong-gardiner, himmelsenger, buer for å nevne noe, og bildene hennes inspirerte meg stort! Jeg mener jo at nordmenn er alt for safe i interiøret og helst skal ha alt som alle andre, så hun var virkelig et inspirerende pust.

Jeg tenkte jeg skulle dele litt av lærdommen de delte med oss, og har laget en liten liste der jeg føler at alle de som inspirerte oss i går er representert, så dette er gode tips fra dyktige mennesker.

1. Våg å være personlig.

2. Tilpass interiøret etter funksjon. Alle har ikke samme behov, så bryt normer og tilpass det heller etter de som bor der sine behov og sitt sosiale liv.

3. Bruk farger for å fremheve og skape stemningen dere ønsker. Hvit gjør ikke et rom større.

4. Ha en klar og tydelig idé å jobbe ut i fra.

5. Alt er mulig, så lenge du er villig til å gi det innsatsen det kreves. 

6.  Skap gode sosiale rom.

7. Tilpass hjemmet til miljøet rundt.

8. Få inn litt lekenhet. Blikkfang, kunst eller noe særegent.

8. Tilfør lykke.

IMG_6597

Jeg elsker lyset i huset vårt.


Punkt nummer sju var et av mine viktigste punkter når jeg planla huset vi nå bor i. Vi har vakker utsikt, og jeg ønsket at den skulle komme frem i alle rom, og at lyset skulle være gjennomgående. Vi kan for eksempel stå i stuen og se sjøen foran oss samt på begge sider. En ting som ble akkurat slik jeg ønsket, er at når vi kommer inn fra terrassen utenfor stuen ser vi rett bort på et vindu inne på soverommet med sjøutsikt. Jeg tenkte også på dette når det gjelder farger. I sofakroken i stuen har vi en blå-grønn farge som heter Aimforhappiness Blue fra Nordsjø som tar opp igjen naturen på utsiden. Dette er bare et par eksempler på at det lønner seg med en god idé og en solid plan for hvordan du skal gjennomføre idéen. Det kreves alltid mange skisser og skriblerier for å komme frem til det ultimate uttrykket. Dessuten er det viktig å huske på at vi alle har forskjellige utgangspunkt som vi bør tilpasse oss etter. Hva skal til for å trives med dette utgangspunktet, og hvordan kan vi tilføre lykke?

Jeg må si jeg fulgte ekstra nøye med når Kjersti Bergesen skulle opp på scenen siden hage og uteplassene er mitt store prosjekt denne sesongen. Kjersti hadde mange gode tips som jeg skal ta med meg  når vi kommer skikkelig i gang hjemme. Jeg likte spesielt det hun sa om soner og at forskjellige høyder på området du innreder skaper både stemning og dynamikk. Et annet tips hun delte er at du må spørre og grave hos ekspertene. Når du for eksempel er ute å handler planter, bruk betjeningen i butikken, spør de om råd før du planter. Jeg har alltid elsket blomster, men det jeg kan om hage er selvlært og kunnskap som jeg har tilegnet meg som gjennom nettopp Kjersti sitt tips. Så ikke vær redd for å spørre.

Om du er like interessert i hage og uteplassen som meg selv så vil jeg også anbefale å få med deg den årlige Hagemessen i Lillestrøm. Jeg ble skikkelig imponert over standene og av å se alle mulighetene de klarte å presentere på en kreativ og fin måte for de besøkende på messen. Så med et besøk på Hagemessen på fredag, og konferansen til Ditt Hjem på Folketeateret på lørdagen vil jeg si at denne helgen har gitt meg et realt påfyll inspirasjon. Derfor brukte jeg dagen i dag til å fortsette å planlegge uteområdet, plante noen økologiske urter fra Hagemessen, vasking av hagemøbler og mer klargjøring for sommersesongen.

jannicke_planter_urter_takterrassen_april_2018-8457-1-3

Jeg elsker urter, og disse trekassene med sittebenk i mellom fra Tilboligen og helt geniale for litt urter.


Tilslutt vil jeg trekke frem ordene/temaene jeg satte igjen med i minne etter den flotte dagen i Folketeateret på lørdagen. Ord jeg vil ta med meg videre både her hjemme, men også selvsagt i jobbsammenheng.

PERSONLIGHET – GRØNNE MILJØER/SOSIALE ROM – LEKENHET – LYKKE. 

Jeg håper dere satte pris på dette lille sammendraget, og at jeg har klart å dele litt av kunnskapen og inspirasjonen jeg tilegnet meg på Folketeateret.

Så en varm anbefaling fra meg er at dere får med dere denne begivenheten neste år, jeg er sikker på at det blir like bra som årets- Ditt Hjem konferanse og  Hagemesse.

Ha en fin kveld, og en god uke når den tid kommer.

// Jannicke.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page