top of page

Happy coffee

IMG_2576

Det er ingen tvil om at jeg setter pris på en god kaffe, og etter å ha jobbet en liten stund som barista, ble jeg også nokså sær på kaffen. Nå som jeg er i mammapermisjon er kaffen en høyst nødvendighet. Derfor er det fint at jeg også nå har fått en god rytme på en sunnere kaffe, nemlig bulletproof kaffe. Denne kaffen finnes det utallige varianter av, og jeg har prøvd en del forskjellig. Den jeg skal dele med dere nå er helt koffeinfri, men den gjør at jeg får energi, og gjør også at jeg våkner litt. Jeg bruker løvetann rot som supplement for kaffen. Løvetann har mange bra egenskaper som jeg ikke tenkte at jeg skulle gå nøye inn på nå, det finner dere masse informasjon om på nettet. Men kort fortalt inneholder løvetann rot en rekke vitaminer, jern og er rensende på kroppen. Jeg bruker også MCT olje, som gir rask energi og som også øker forbrenningen. Jeg liker også å tilsette collagen da det er supert for en trøtt mamma som meg selv. Det er nemlig supert for huden, hår og er også blant annet betennelsedempende. Noen ganger tilsetter jeg også lecithin, men det er ikke noe must. Jeg har skrevet om lecithin tidligere, så dere som følger bloggen vet hvorfor jeg liker det så godt, men akkurat nå tar jeg det i siden jeg ammer.

Jeg pleier å starte dagen med denne “kaffen”, noe som gjør at jeg klarer å vente litt til med frokosten. Noe som passer bra her, da det er ikke like lett å få i seg mat før Embla er ammet, stelt, eldstemann sendt på skolen osv. Det er så supert at det er så enkelt å slenge sammen i blenderen. Et kjapt lite måltid rett og slett. Nøttemelken jeg bruker i min bulletproof kaffe synes jeg gjorde drikken magisk god. Den er absolutt god med ren mandelmelk også altså, men med denne melken ble den helt fantastisk! Så denne kaffen gleder jeg meg til å nyte i solveggen på takterrassen i påskesola, det blir så bra det.

Nå har flere spurt om jeg kan dele oppskriften med dere, så nå skal jeg vise dere hvor enkelt det er å lage denne nydelige drikken med en enkel video. Jeg var ekstra heldig med at @fotoesben hadde hjemmekontor i dag, så han har filmet det hele for meg. Håper alle som har spurt etter oppskrift, og gjerne flere til tester oppskriften, og gir meg tilbakemelding på hva dere synes, og/eller deler deres favoritt bulletproof kaffe.

Her er noen av fordelene ved å drikke fettkaffe: Vedvarende stabilt blodsukker Bedre hukommelse og fokus Økt fettforbrenning Styrker immunforsvar

Her er oppskriften på min energikaffe for 2 porsjoner. 3 ss Dandy blend, løvetann rot 2 ss Lecithin. 2 ss Collagen 2ts Røros smør 400 ml  mandel – og hassel nøttmelk. 2 ss MCT olje.

Som dere ser i videon blender jeg alt sammen før jeg varmer det opp i en kjele. Kjapt og enkelt, og så godt!

11 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page