top of page

Stilleben in motion

IMG-1027

Stilleben


Noe av det beste med mitt yrke er muligheten til å lære bort synes jeg. Det handler om å gi å ta tenker jeg, og spesielt i den visuelle bransjen. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har fått spørsmål om hvor jeg har fått tak i det ene eller andre, og hvordan jeg har gjort forskjellige ting når det kommer til innredning og stylinger, og også spørsmål om mer personlige favoritter. Det er er virkelig noe jeg gledelig deler, men jeg setter ekstra pris på at folk blir inspirert, men gjør sin egen vri på det!

For noen år tilbake laget Aftenposten Bolig en artikkel om meg og “mine” stilleben. Dette var før jeg begynte å jobbe som interiørstylist/konsulent, men det er det jeg tenker, du trenger ikke å jobbe med interiør for å ha gleden av å skape fine stilleben og hyggelig stemning i hjemmet ditt. Så jeg tenkte jeg skulle dele mine tips med dere, og hva jeg synes er viktig å vektlegge når du skal lage stilleben. Jeg deler også en liten film med dere fra når jeg lagde et stilleben her hjemme. Jeg elsker å tusle rundt å finne favoritter og lage nye stilleben med det. Håper dere liker den!

Om dere vil lese artikkelen så kan dere trykk her!

Stilleben

1. Personlighet Det er ikke nøye om det er trendy eller ei, så lenge det er noe med historie, eller at det betyr noe spesielt for deg. Da setter det stemningen du ønsker, og er et fint element å bygge rundt.

Dette er også noe jeg bruker når jeg er på interiør veiledning for kunder, det er vel så viktig å få vite hva de liker med hjemmet sitt som å få vite hva de trenger min hjelp til. På den måten får jeg bedre forståelse for hva som skal til for kundene får det de ønsker.

2. Form og størrelse Det er fin huskeregel å alltid mikse med form og størrelse. La tingene bryte litt, det skaper en dynamikk som gjør det mer spennende.

3. Farger Jeg er glad i farger, men en fin huskeregel er å finne farger som er i ton med hverandre. Det kan også være fint med en kontrastfarge, men da er det fint å huske at det tar større plass. Så om du ønsker en kontrast gjenstand med i stillebenet så trenger det kanskje ikke være det største elementet.

4. Ta utgangspunkt i rommet Er det farger eller andre elementer som du kan ta med inn stillebenet er det med på å løfte helhetintrykket i rommet og hjemmet ditt.

5. Skill deg ut! Dette punktet oppnår du jo lett om du følger mitt første punkt. Men det er viktig for meg å formidle at jo mer mer av din personlighet som kommer frem i et stilleben jo mer unikt blir det. Vi alle er jo forskjellige.

7. Blomster og planter Alt blir finere med blomster, eller kanskje noen grener eller noen fine blader. Jeg liker å plukke litt fine blader fra plantene vi har her hjemme, og nå som våren er her så begynner det jo å blomstre så fint ute.

8. Luft Et stilleben kommer ikke til sin rett i et overfylt hjem. La gjenstandene få luft rundt seg, slik at de kommer tydeligere frem. Jeg er glad i å ha små stilleben rundt om i huset, men for mye nips her og der gjør inntrykket masete og rotete.

Her er video fra når jeg satte sammen et nytt stilleben her hjemme:

Jeg håper dere fikk noe ut av tipsene mine, og si gjerne i fra om dere ønsker mer video og interiørtips fra meg. Følg gjerne min Youtube kanal ved å trykke her!

Ha en fortsatt god uke!

// Jannicke.

6 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page